La Penya derrota l’Unicaja en el darrer partit de competició europea (101-86)

El Club Joventut Badalona ha derrotat (101-86) l’Unicaja a l’Olímpic en l’última jornada del TOP16 de l’EuroCup. Els de Carles Duran, així, han finalitzat la competició europea invictes a casa, després d’haver guanyat els 8 partits que han disputat com a locals. Alen Omic no ha jugat per una lumbàlgia.

El primer quart entre Club Joventut Badalona i Unicaja Màlaga ha estat molt igualat, fins al punt que l’han guanyat els verd-i-negres per només un punt de diferència (17-16). Xabi López-Arostegui ha estat, amb 5 punts, el màxim anotador d’un primer període que ha finalitzat amb un triple sobre la botzina d’Albert Ventura per donar avantatge al seu equip.

Kerem Kanter ha estat el protagonista dels primers minuts del segon quart, anotant 6 punts ràpidament, que juntament amb un altre triple de López-Arostegui, han posat la Penya 5 per sobre (26-21). No obstant això, els visitants s’han refet i han enllaçat un parcial favorable (11-18) en els últims minuts que els ha permès marxar als vestidors per davant (37-39).

Després del descans, l’Unicaja ha agafat ben aviat un coixí de 7 punts (48-55). La Penya ha contestat amb un 2+1 de Kanter, i els punts de López-Arostegui i Prepelic, però els malaguenys continuaven per sobre (56-62). Llavors, López-Arostegui ha convertit dos triples consecutius per igualar l’electrònic (62-62). Malgrat tot, les accions del basc i un triple anotat per Arturs Zagars no han servit per arribar al darrer quart amb avantatge (67-70).

El darrer període ha estat el millor del Joventut, on ha culminat la remuntada, i fins i tot ha engreixat la diferència i ha superat els 100 punts (101-86). Ha estat un últim quart coral, on el gran joc en equip verd-i-negre, i les anotacions d’homes com Prepelic, Neno Dimitrijevic, López-Arostegui, Conor Morgan, Kanter i Joel Parra, han superat el seu rival per sumar la victòria.

Klemen Prepelic -21 de valoració, 15 punts i 5 assistències-, i Xabi López-Arostegui -20 de valoració, 20 punts, 3 pilotes robades i 3 assistències- han estat els homes més destacats del Joventut contra els andalusos.