La Penya cau amb un triple a dos segons pel final (90-89)

El Club Joventut Badalona ha perdut a la pista del MoraBanc Andorra (90-89) amb un triple de Clevin Hannah a dos segons pel final. Els verd-i-negres queden amb 2 victòries i 3 derrotes en el TOP16 de l’EuroCup, i demà caurien eliminats en cas que l’Unicaja es desfés del Tofas Bursa.

El Joventut ha fet un gran primer quart a Andorra en atac, gràcies a un espectacular 6/7 en triples, que li ha permès sumar 26 punts durant els primers 10 minuts (24-26). Els autors de les dianes de llarga distància han estat Klemen Prepelic (2), Luke Harangody (2) -una d’elles sobre la botzina del final del període-, Perrin Buford i Conor Morgan.

Els locals han iniciat el segon quart amb un parcial de 9-2 a favor que ha capgirat el marcador (33-28). Tot i això, la Penya ha reaccionat bé, i amb punt de Xabi López-Arostegui, una cistella de Conor Morgan i un triple d’Albert Ventura, els badalonins s’han acostat (35-34). Els andorrans s’han tornat a posar a 5 (41-36), però els verd-i-negres li han donat la volta a l’electrònic amb un 2+1 de Neno Dimitrijevic, dos punts de Harangody i un triple de Joel Parra (41-44), i han arribat al descans per sobre (47-48).

La segona part no ha començat bé: Després que Prepelic transformés dos tirs lliures, el MoraBanc Andorra ha anotat 12 punts consecutius i s’ha allunyat de 9 (59-50). La reacció de la Penya ha arribat gràcies a la defensa, que ha impedit que els locals no anotessin durant 4 minuts seguits, fet que ha tornat a posar els verd-i-negres a dins del partit (59-58). A partir d’aquest moment, tots dos equips han protagonitzat un intercanvi de cops, i el quart ha acabat amb l’Andorra per davant per la mínima (68-67).

El hàndicap de l’últim quart ha estat que el Joventut ha entrat en bonus molt d’hora i l’Andorra ha anat a la línia de tirs lliures en múltiples ocasions. Semblava que un triple de López-Arostegui, a un minut pel final (85-87), podia valer la victòria verd-i-negra, però els badalonins no han estat encertats quan han tingut el partit per guanyar-lo des del tir lliure, i els locals, que han arribat vius en l’última possessió (87-89), han anotat un triple a dos segons pel final que ha estat un gerro d’aigua glaçada per una Penya, que ha intentat el miracle amb un tir llunyà de Dimitrijevic que no ha entrat.

Klemen Prepelic ha estat l’home més valorat (19) del Joventut, producte dels 22 punts que ha sumat. D’altra banda, Neno Dimitrijevic i Luke Harangody han empatat amb 16 de valoració.