El Joventut derrota el Tofas Bursa i segueix invicte a l’EuroCup com a local (88-84)

El Club Joventut Badalona ha guanyat (88-84) el tercer partit del TOP16 de la 7DAYS EuroCup contra el Tofas Bursa. Els verd-i-negres, amb 37 punts de Klemen Prepelic, han firmat una altra remuntada europea, després d’haver arribat a estar 11 punts per sota contra els turcs, malgrat haver patit les baixes de Neno Dimitrijevic, Luke Harangody i Oliver Stevic. El duel s’ha disputat al Palau Blaugrana, a causa dels desperfectes que ha causat el temporal Glòria a la coberta de l’Olímpic.

El primer quart del duel entre Club Joventut Badalona i Tofas Bursa ha tingut dos protagonistes verd-i-negres molt destacats: Prepelic, que ha anotat 10 punts, i Conor Morgan, que n’ha clavat 7. Entre tots dos, han fet 17 dels 21 punts de la Penya, però els turcs han finalitzat el període inicial per davant (21-24).

El segon quart començava igualat, amb un Joventut amb molt bona punteria des del triple - Arturs Zagars i Joel Parra n’han anotat un per barba en els primers minuts (27-28)-. Llavors, el Tofas Bursa ha obert escletxa en el marcador amb un parcial de 0-7 (27-35) que ha trencat Perrin Buford amb una diana des de més enllà de la línia de tres. Malgrat un altre triple de Morgan, i l’encert des del tir lliure de Xabi López-Arostegui i Prepelic, els verd-i-negres han arribat al descans perdent de 9 (39-48).

La Penya ha tornat del descans amb la remuntada entre cella i cella i ha sortit amb un espectacular parcial de 9-0, amb punts de Prepelic, Morgan i Kerem Kanter, que ha empatat el partit amb menys de dos minuts (48-48). L’encontre ha continuat molt equilibrat, amb bones actuacions de Kanter i Parra, que igualava amb un triple (57-57). Amb una altra anotació des de més enllà de la línia de tres de Parra, els verd-i-negres s’han posat per davant (62-60), però ha estat el Tofas Bursa qui ha arribat amb avantatge al darrer període (67-68).

L’últim quart ha començat amb dos grans triples de Prepelic, que han avançat de nou el Joventut (73-71). La Penya defensava a la perfecció i movia molt bé la pilota, i han aparegut López-Arostegui i Alen Omic, que anotaven per permetre que els verd-i-negres continuessin manant (80-78). En els minuts finals, ha aparegut el de sempre, Prepelic, que ha clavat punts des de tots els racons, per assegurar una gran i èpica victòria al Palau Blaugrana (88-84).

Klemen Prepelic ha liderat els badalonins amb 45 de valoració, 37 punts i 7 assistències. L’ha seguit Xabi López-Arostegui, amb 13 de valoració, 7 punts i 6 rebots.