El Joventut derrota l’UCAM Murcia a l’Olímpic amb una molt bona actuació (104-93)

El Club Joventut Badalona ha derrotat (104-93) l’UCAM Murcia en el penúltim duel de la primera volta de la Lliga Endesa i manté vives les seves opcions de classificació per a la Copa del Rei. Els de Carles Duran han protagonitzat una bona actuació durant la vigília de Reis davant d’un Olímpic que ha presentat un gran aspecte.

La Penya ha començat freda en atac i només ha aconseguit anotar 4 punts, tots obra d’Alen Omic, durant els 5 primers minuts de l’enfrontament. Mentrestant, a l’altre costat, l’UCAM Murcia trenava un parcial de 0-11 a base de triples, que obria una escletxa ben aviat (4-17). Tot i això, el Joventut ha reaccionat a l’adversitat apuntant-se a la festa del triple: Perrin Buford, Klemen Prepelic i Conor Morgan n’han anotat un per cap, que permetien arribar al final del quart amb més igualtat (20-24).

La pluja de triples ha continuat en l’inici del segon període, i amb els encerts de Xabi López-Arostegui, Prepelic i Kerem Kanter, els verd-i-negres li han donat la volta al partit (29-26). Els de Carles Duran han continuat amb el seu gran ritme en atac, i amb un altre encert de tres de López-Arostegui, els punts d’Omic dins de la pintura, i els bons minuts finals de Nikos Zisis, han arribat al descans amb el màxim avantatge del primer temps (54-46).

Els badalonins han sortit amb força dels vestidors, i amb quatre punts de Zisis, han aconseguit una diferència a favor de 12 (58-46). Malauradament, els murcians s’han endollat, han recuperat el momentum del partit i han capgirat l’electrònic (62-64). En el pitjor tram del partit, la fortalesa d’Omic ha tornat a aparèixer, i amb un parell d’esmaixades molt potents, ha tornat a posar a la Penya per davant (68-65), que ha ampliat el seu coixí amb un triple de Neno Dimitrijevic i un altre de Prepelic (74-67).

Els verd-i-negres no li han donat opcions de remuntada a l’UCAM Murcia, i amb un últim quart molt seriós, han tancat el partit. Un gran tap de Morgan sota la cistella ha estat una de les imatges del darrer període, que també ha comptat amb una bona esmaixada de Buford, i les anotacions de Zisis, Prepelic, Omic i Kanter per assegurar la victòria.

Alen Omic ha estat l’home més valorat (33) gràcies als seus 27 punts, 7 rebots i 4 assistències. L’ha seguit de molt a prop, Klemen Prepelic, amb 31 de valoració i 31 punts.