La Penya derrota l’Iberostar Tenerife en un partit on ha anat per davant durant els 40 minuts (77-73)

El Club Joventut Badalona ha derrotat l’Iberostar Tenerife al Palau Olímpic i ha sumat la cinquena victòria consecutiva a la Lliga Endesa. Els de Carles Duran han realitzat una molt bona actuació en defensa i han anat per davant en el marcador durant els 40 minuts.

El Joventut ha sortit a la pista com un coet, i amb una bona actuació col·lectiva en atac i en defensa, ha aconseguit un parcial de 10-0 de sortida que li ha permès manar i dominar tot el partit des del salt inicial. Al final del primer quart, els de Carles Duran dominaven 21-10 i fins a 7 jugadors havien anotat: Klemen Prepelic (5), Nikos Zisis (4), Xabi López-Arostegui (3), Alen Omic (3), Neno Dimitrijevic (2), Luke Harangody (2) i Albert Ventura (2).

L’Iberostar Tenerife ha començat el segon període amb força i s’ha apropat en el marcador (25-21). Malgrat tot, Perrin Buford, que avui debutava a l’Olímpic, ha espantat els fantasmes amb 5 punts consecutius per tornar a llençar el seu equip (30-21). A partir d’aquí, amb els punts de Prepelic i d’Omic, i amb un triple de López-Arostegui, la Penya ha estirat la diferència fins a 13 al descans (39-26).

Els canaris han sortit dels vestidors molt forts, i després de quatre punts anotats per Harangody i Omic, han traçat un parcial de 0-8 a favor que els ha posat dins del partit (43-36). No obstant això, la Penya ha tornat a contestar positivament a la reacció del Tenerife i s’ha tornat a escapar, gràcies a la bona defensa, i als punts des del tir lliure. Amb un triplàs sobre la botzina de Dimitrijevic, el Joventut ha arribat a l’últim quart manant per 17 (63-46).

En l’últim quart, els verd-i-negres han tingut molts problemes per tancar el partit i han anat veient com els visitants s’anaven acostant, fins que s’han posat a dos en l’últim minut (75-73). Fins i tot, els badalonins han tingut quatre tirs lliures per tancar el partit que han fallat. Al final, però, Harangody ha estat capaç de convertir dos llançaments lliures a 8 segons per la botzina i ha sentenciat el partit (77-73).

Klemen Prepelic ha estat el jugador verd-i-negre més ben valorat (18) gràcies als seus 18 punts. Per la seva part, Luke Harangody ha sumat 15 de valoració, producte de 12 punts i 8 rebots.