El Divina Seguros Joventut derrota el Movistar Estudiantes (86-78) i s’enfrontarà al Barça Lassa al playoff

El Divina Seguros Joventut ha aconseguit la classificació matemática pel playoff de la Lliga Endesa després de desfer-se del Movistar Estudiantes (86-78) a l’Olímpic. El duel ha estat molt igualat, però els verd-i-negres, amb una gran últim quart, i liderats per Nico Laprovittola i Marko Todorovic, han sabut assegurar la classificació pel playoff. Els badalonins han finalitzat setens i s’enfrontaran al Barça Lassa.

No ha estat un primer quart senzill pel Divina Seguros Joventut, que ha tingut problemes d’anotació des del salt inicial, especialment pel pobre encert des de més enllà de la línia de tres (1/7). Tot i això, els punts de Marcos Delía (6) i d’Albert Ventura (5) en els instants inicials, sumats a la bona defensa, han ajudat a mantenir la igualtat al final del primer període (16-19).

Marko Todorovic, que ha començat des de la banqueta per problemes físics, ha fet un gran partit i ha liderat, amb vuit punts pràcticament consecutius, la recuperació del seu equip, que s’ha posat per davant (26-23). Desafortunadament, l’encert badaloní no ha tingut continuïtat i hem arribat al descans amb equilibri màxim (35-35).

La igualtat ha seguit després del descans, però el de sempre, Nico Laprovittola, ha aparegut per fer les coses més fàcils amb 16 punts: Tres triples pràcticament consecutius, un 2+1, una entrada a cistella i dos tirs lliures, per donar avantatge a la Penya (57-51). Tot i això, el gran recital de l’argentí no ha servit perquè el Joventut marxés en el marcador al final del quart (57-57).

A l’hora de la veritat, el Divina Seguros Joventut no ha fallat, i amb un últim quart molt seriós, ha estat capaç de sentenciar el partit. Amb una gran circulació de pilota, una bona defensa, el lideratge de Laprovittola i l’aportació en la faceta d’anotació de diversos jugadors –López-Arostegui, Todorovic, Thadd McFadden, Luke Harangody i Laprovittola–, la Penya ha trobat la fòrmula per imposar-se i segellar definitivament la classificació pel playoff sense passar angúnies als instants finals.

Els millors homes del Divina Seguros Joventut han estat Nico Laprovittola amb 30 de valoració i 32 punts; i Marko Todorovic, amb 29 de valoració, gràcies als seus 20 punts, 4 rebots i 5 assistències.