El Divina Seguros Joventut perd contra el Kirolbet Baskonia i s'ha d'esperar per certificar el playoff (87-81)

El Divina Seguros Joventut ha caigut a la pista del Kirolbet Baskonia i no ha certificat, per ara, la plaça pel playoff de la Lliga Endesa. Els verd-i-negres, que no han pogut comptar amb Todorovic per una contusió i un edema ossi al genoll esquerre, han realitzat un gran partit, però un parcial negatiu en l'últim quart, els ha impedit guanyar.

Els homes de Carles Duran, sabedors que era molt important jugar amb molta intensitat al Buesa Arena, han fet un gran primer quart a nivell defensiu (11-17). Els verd-i-negres han combinat la solidesa amb l'esforç de Marcos Delía en el rebot (6), els punts de Luke Harangody (7), i el millor encert que el rival en el triple -Harangody i Thadd McFadden n'han convertit un-, fets que han permès l'avantatge badaloní al final del període inicial.

En el segon quart, quan la Penya dominava per vuit (14-22), els baskonistes han traçat un parcial de 14-0, especialment a base de triples, i han capgirat el marcador (28-22). Malgrat tot, els verd-i-negres s'han refet amb cinc punts consecutius de Nobel Boungou-colo (30-27), i han recuperat el ritme per marxar als vestuaris per davant, gràcies als punts de Nico Laprovittola i Xabi López-Arostegui durant els instants finals (34-36).

La segona meitat ha començat amb un parcial ben d'hora del Kirolbet Baskonia (44-39), però la reacció del Divina Seguros Joventut ha estat immediata, fenomen que ha propiciat un intercanvi de cops entre tots dos equips. Per la Penya, les anotacions han arribat des de diferents procedències: López-Arostegui, Conor Morgan, Delía, Boungou-colo, McFadden i Laprovittola, que ha convertit dos triples consecutius, han fet mal al seu rival amb els seus punts. D'aquesta manera, s'ha arribat al final del tercer quart amb igualtat màxima (62-62).

Amb cinc punts de Neno Dimitrijevic i un triple de Morgan, el Joventut s'ha col·locat vuit per sobre a l'inici de l'últim quart (62-70). Tot i això, la reacció dels locals ha estat molt contundent, i amb un parcial de 20-2 han decidit el partit (82-72). Laprovittola ha retallat diferències i ha donat esperances, però el Baskonia no ha deixat escapar la victòria (87-81).

El jugador més ben valorat verd-i-negre ha estat Nico Laprovittola (22), gràcies als seus 21 punts i 8 assistències. L'ha seguit Xabi López-Arostegui, amb 15 de valoració, 10 punts i 4 rebots.