Un triplàs de Laprovittola sobre la botzina decideix un partit en el qual Harangody ha fet 29 de valoració

El Divina Seguros Joventut s’ha endut un duel molt igualat contra el San Pablo Burgos gràcies a un triplàs de Nico Laprovittola sobre la botzina (88-85). L’argentí, suspès sobre una sola cama, ha fet esclatar l’Olímpic amb una jugada que ha valgut una victòria i que serà molt recordada a Badalona.

Tot l’enfrontament entre Joventut i San Pablo Burgos ha estat igualat, i el primer quart no ha estat una excepció. Laprovittola ha comès ràpidament dues faltes personals i s’ha assegut a la banqueta, absència que l’equip ha notat, tot i els bons minuts de Neno Dimitrijevic (10 valoració al descans). Per sort, la defensa verd-i-negra ha propiciat que el Burgos fallés tots els triples (0/7) i ha estat un factor clau per acabar el període per davant (22-18).

Al segon quart, el San Pablo Burgos ha anat creixent a poc a poc, i quan restaven dos minuts per arribar al descans, s’ha situat cinc punts per sobre (37-42), en la que ha estat la seva màxima avantatge de la primera meitat. En aquest precís instant, ha aparegut el cor de Marko Todorovic, que mitjançant els tirs lliures ha retallat les distàncies abans d’anar als vestidors (41-42).

La segona part ha començat malament, i un parcial de 0-8 (43-51) del San Pablo Burgos complicava les coses, però la reacció de la Penya no s’ha fet esperar: Parcial de 7-0 gràcies als punts de Laprovittola, la lluita d’Albert Ventura en defensa i la capacitat de sacrifici de Luke Harangody (50-51). Llavors, tots dos equips han protagonitzat un intercanvi de cops, amb protagonistes com Laprovittola, Xabi López-Arostegui i Nobel Boungou-colo, i hem arribat al final del tercer quart amb tot per decidir (64-67).

Després de molts minuts remant, els de Carles Duran s’han pogut situar per davant en el marcador després d’anotar sis punts sense resposta (73-69), gràcies a la força de Harangody i Boungou-colo. Els badalonins han allargat l’avantatge a vuit (79-71), però el Burgos ha contestat amb molta contundència: Parcial de 2-12 i s’ha avançat en el marcador (81-83).

El final ha estat boig, i el Joventut ha girat la truita amb dos tirs lliures de Laprovittola i una cistella de Harangody, però els visitants han empatat el duel quan restaven cinc segons (85-85). Llavors ha estat quan ha aparegut Laprovittola, que ha clavat un enorme triple sobre la botzina amb una sola cama que ha decidit el duel.

El millor home verd-i-negre ha estat Harangody, amb 29 de valoració, 20 punts, 12 rebots i 5 assistències. També ha destacat Dimitrijevic, amb 17 de valoració, 7 punts, 6 rebots i 4 assistències.