El Divina Seguros Joventut derrota el Monbus Obradoiro (77-84) amb un gran debut de McFadden

El Divina Seguros Joventut ha aconseguit una gran victòria a la pista del Monbus Obradoiro (77-84) després d'haver remuntat 14 punts de desavantatge a la primera meitat. El duel contra els gallecs no ha servit només per sumar una victòria, sinó que Thaddus McFadden – 25 valoració, 17 punts i 5/6 en triples – ha debutat i ha ensenyat a l'afició el seu enorme talent.

El partit no ha començat gens bé pel Joventut. L'Obradoiro ha agafat gas gràcies a Kyle Singler, que ha anotat els primers 9 punts dels gallecs, que a partir d'aquest moment, han començat a convertir pràcticament tots els tirs – sobretot triples – i s'han alimentat de les pilotes perdudes verd-i-negres. Només Luke Harangody, que ha anotat 10 punts al primer quart, ha impedit que la distància al final del període inicial fos més gran (26-18).

L'Obradoiro, que seguia amb un encert pràcticament impecable, ha estirat la diferència fins a 14 punts (40-26), però la Penya ha reaccionat al mal moment amb un parcial molt contundent de 0-12 (40-38), gràcies als punts de Xabi López-Arostegui, que n'ha anotat 8 a la primera meitat, a un triple de Conor Morgan, i a les cistelles de Nico Laprovittola i Marcos Delía. Malgrat haver capgirat la dinàmica del partit, el Divina Seguros Joventut no ha sabut tancar bé el quart i ha marxat al descans perdent de 7 (45-38).

L'inici del tercer quart de la Penya ha estat molt positiu: Amb una gran defensa de tots els jugadors i una circulació de pilota exquisida, els verd-i-negres han trenat un parcial de 0-11 (5-23 en total) de sortida que els ha permès posar-se per davant (45-49). El partit s'ha convertit en una muntanya russa i l'Obradoiro s'ha tornat a avançar (57-53), però els de Carles Duran han reclamat l'avantatge immediatament amb dos triples de McFadden i dos més de Nico Laprovittola que, juntament amb una gran esmaixada de Delía, han servit per tancar el quart de forma pletòrica (60-68) amb un parcial de 0-8.

El Monbus Obradoiro s'ha continuat aferrant al partit i ha estat capaç d'igualar-lo a pocs minuts de la botzina (70-70), però els jugadors verd-i-negres ens tenien reservat un gran final: Amb un parcial de 2-12 han sabut sentenciar el partit, especialment gràcies als triples de McFadden i Harangody (72-82), que han estat absolutament decisius per sumar la victòria. Encara quedava assegurar el triomf, però els de Carles Duran s'han mantingut ferms i no l'han deixat escapar (77-84).

L'home més valorat després de McFadden (25 valoració i 17 punts) ha estat Laprovittola, amb 22 de valoració, 20 punts i 6 assistències.