El Real Madrid s’endú la victòria del Palau Olímpic (74-83)

El Divina Seguros Joventut ha caigut en el Palau Olímpic contra el segon classificat de l’ACB, el Real Madrid, per 74-83. Els verd-i-negres han competit, però els blancs s’han mostrat superiors i s’han endut la victòria de Badalona, en un partit en el qual s'ha obert la segona anella del pavelló i han vingut 9.912 espectadors.

El Joventut ha afrontat el partit des dels primers instants amb moltíssima intensitat, sabedor que per aconseguir la gesta de vèncer al Madrid havia de jugar amb molta agressivitat. Així doncs, els verd-i-negres s’han posat aviat per davant en el marcador (6-2) després d’una entrada al contraatac d’Albert Ventura, però el Real Madrid ha reaccionat aviat i ja ha finalitzat el primer quart manant (17-22), gràcies a l’encert des de més enllà de la línia de tres (4/9) i a la intimidació de Tavares dins la pintura. Per part dels verd-i-negres, Nobel Boungou-colo ha anotat els seus primers punts (4) com a local a l’Olímpic en aquest període inicial.

El Real Madrid dominava en l’electrònic, però els verd-i-negres es resistien a què els blancs engreixessin el seu avantatge, i la irrupció de Neno Dimitrijevic, que ha anotat sis punts de forma pràcticament consecutiva, ha estat important pel seu equip. Els visitants han continuat amb molt d’encert en atac, i la Penya ha sobreviscut com ha pogut, i en aquest cas, Marcos Delía, Marko Todorovic i Xabi López-Arostegui han trobat en els tirs lliures la font d’anotació per arribar vius al descans (36-43).

En el tercer quart, el ritme ofensiu ha baixat en tots dos equips. El Divina Seguros Joventut ha defensat molt bé, provocant pilotes perdudes del rival, però en atac, els badalonins s’han sentit impotents per culpa de la presència de Tavares a la zona, que no ha deixat ni acostar-se a la Penya a la pintura. En un parcial de 0-7 al final del període, el Real Madrid ha agafat el seu màxim avantatge (48-60).

En el darrer quart, els homes de Carles Duran han oposat resistència i han entrat dins del partit gràcies a quatre triples: Un de Boungou-colo i tres de Nico Laprovittola (64-68). Malgrat tot, el Madrid, com sempre, ha contestat: Triple de Rudy per ensorrar les esperances verd-i-negres (64-71). Cada vegada que els badalonins s’acostaven una mica en el marcador, els blancs tenien preparat un triple com a resposta, i els de Pablo Laso han acabat enduent-se la victòria sense passar angúnies al final (74-83).

Nico Laprovittola ha estat el jugador més ben valorat del Joventut (28) gràcies als seus 23 punts i 10 assistències. Per la seva part, Marko Todorovic ha aconseguit 12 de valoració, producte dels seus 11 punts i 5 rebots.