El Divina Seguros Joventut guanya a Burgos (65-87) i disputarà el torneig del KO

Victòria del Divina Seguros Joventut a la pista del San Pablo Burgos (65-87) que, combinada amb la derrota del Baxi Manresa, ha valgut un bitllet per a la Copa del Rei de Madrid. Els badalonins han dominat des del primer minut, i una gran primera part amb un joc molt atractiu els ha permès distanciar-se en el marcador ràpidament.

Sabedors del que estava en joc, els homes de Carles Duran han començat el partit molt concentrats, movent bé la pilota, anotant en la majoria de possessions, dominant el rebot i fent un gran esforç en defensa. De fet, en els primers minuts, el Joventut ha recuperat pilotes gràcies a una pressió alta eficaç que els ha permès anotar cistelles fàcils que han donat ritme al seu joc ofensiu.

Els verd-i-negres han manat des del primer instant i ràpidament s'han col·locat 3-10 en el marcador, després d'un bon inici anotador de Shawn Dawson i de Marko Todorovic. La gran arma en atac dels badalonins ha estat el triple: La Penya n'ha convertit 8/16 a la primera meitat, fet que els ha permès marxar descaradament en el marcador. Cinc dels vuit encerts des de més enllà de la línia de tres han estat de Nico Laprovittola, que fins i tot n'ha anotat dos a taulell, demostrant que tenia una d'aquelles tardes en què tot li entrava. Amb un gran recital en atac de tot l'equip, el Joventut ha marxat al descans amb el partit pràcticament senciat (22-44).

Lluny d'aixecar el peu de l'accelerador, la Penya ha continuat endollada en el tercer quart: Els quatre primers punts han arribat després de rebots ofensius, fet que demostrava qui manava sobre el parquet. Malgrat tot, el Joventut s'ha estancat ofensivament, especialment en el llançament de tres, però les cistelles en suspensió de Luke Harangody i la bona defensa no han permès que el San Pablo Burgos, que defensava en zona, retallés diferències, i s'ha arribat al final del període amb 35-61.

L'últim quart ha estat un tràmit, que ha permès als homes de Carles Duran confirmar la victòria i el passi per a la Copa del Rei. Homes com Conor Morgan, Dakota Mathias i Neno Dimitrijevic han continuat sumant en atac per a un Divina Seguros Joventut que ha guanyat amb comoditat 65-87.

Nico Laprovittola ha estat el líder en valoració (16) gràcies als seus 18 punts i 3 assistències. També han destacat en valoració Luke Harangody (15), Shawn Dawson (14) i Marko Todorovic (13).