El Divina Seguros Joventut s’imposa al Bilbao Basket 84-56 i recupera l’average

Els primers minuts es caracteritzaven per la duresa defensiva, on Gielo i Conger encertaven des de la mitja i llarga distància per obrir una primera escletxa. Una cistella de l’homenatjat Mumbrú tancava un primer període on la defensa verd-i-negra va col·lapsar l’atac dels bascs en tots els aspectes; el marcador era de 14-4.

El segon quart començava amb tres triples consecutius de López-Arostegui, Richard i Dimitrijevic, però el Bilbao es mantenia dins del partit gràcies a l’esforç en el rebot ofensiu i accions dels alers prop de l’anella. L’entrada a pista de Gielo tornava a dotar de punts als badalonins, i amb dues cistelles consecutives del polonès, el resultat era 34-15. Les segones opcions reduïen l’avantatge dels locals a la mitja part, i amb un parcial de 3-9, l’electrònic lluïa el 37-24 quan els jugadors anaven de camí als vestidors.

Ja a la segona part, apareixien Ventura i Jordan en les primeres accions, però eren els interiors de Mrsic els qui feien perillar la barrera dels 10 punts d’avantatge. No obstant això, la parella interior formada per Gielo i Jordan dominava sota els dos cèrcols, i l’equip de Durán tornava a fer-se amb el ritme de partit (50-33); el jugador més destacat en aquests minuts era l’argentí Laprovittola, que anotava de tots els colors per superar la desena de punts en un tres i no res. Al final del tercer quart, el marcador reflectia el resultat de 61-36.

Birgander es penjava del cèrcol a l’inici de l’últim període, però els percentatges havien baixat; era Richard qui liderava amb penetracions fins sota l’anella i recuperant valuoses pilotes en defensa. Els bilbaïns no van abaixar els braços i volien (com a mínim) conservar l’average (+25), però els últims minuts de Laprovittola van ser un autèntic clínic. L’argentí va anotar (22 punts) i va dirigir magistralment (10 assistències), i amb unes últimes penetracions de mèrit va aconseguir que l’average particular fos per la Penya. El resultat final va ser de 84-56, favorable a un Joventut que de ben segur que no deixarà de treballar i lluitar.