El Divina Seguros Joventut perd a Badalona a l’últim segon amb un tir lliure de Nacho Llovet

El Divina Seguros Joventut ha caigut contra el Monbus Obradoiro (62-63) en un final cruel a l’Olímpic. Un tir lliure de Nacho Llovet ha sentenciat la Penya que no ha pogut anotar amb un últim llançament a la desesperada. Per la seva banda, Sergi Vidal, amb 600 partits a la Lliga Endesa, ha rebut el merescut homenatge del Palau Olímpic i del Club, amb una samarreta commemorativa que ha entregat el president Juanan Morales.

Desencert inicial

El Divina Seguros Joventut no ha pogut marcar el ritme de joc en els primers compassos de partit. Els verd-i-negres han caigut en la trampa defensiva de Moncho Fernández i  el partit ha entrat en una dinàmica de tempteig baix. Malgrat els triples inicials, el conjunt de Carles Duran no s’ha sentit còmode al parquet de l’Olímpic (13-16).

Al segon quart, la Penya ha trobat en Tomaz Gielo un punt de suport en què centrar els seus atacs, però la tercera falta personal del polonès ha bloquejat l’equip, que ha encaixat un parcial de 0-12 per al Monbus Obradoiro. Els verd-i-negres, molt desencertats des de la llarga distància, no han pogut capitalitzar la superioritat en el rebot ofensiu abans del descans (26-37).

Reacció olímpica

A la represa, l’entrada d’Albert Ventura ha revitalitzat el Divina Seguros Joventut. L’entrega del capità, juntament amb la millora ofensiva dels de Carles Duran, ha activat el Palau Olímpic en els moments més complicats de l’equip. Un dos més u de Laprovittola, juntament amb un triple de Kulvietis i la cistella a l’últim segon de Birgander, han fet embogir el públic badaloní (47-53).

L’últim quart ha estat una batalla de poder. Amb l’Olímpic de les grans nits de bàsquet de Badalona, l’equip ha respost la millor intensitat de la temporada. Cada tir i cada pilota s’han lluitat amb sang. A l’última possessió, una falta personal en atac de Jordan amb 1,2 segons al rellotge ha donat dos tirs lliures a Llovet, que n’ha anotat un per sentenciar el partit.