Cop d’autoritat del Divina Seguros Joventut, que s’imposa a l’Herbalife Gran Canaria en un gran espectacle al Palau Olímpic

El caràcter dels equips es demostra en situacions límit, i el Divina Seguros Joventut ha fet una exhibició de força i amor propi en un espectacle brillant al Palau Olímpic. Els verd-i-negres han reaccionat després del sotrac de la setmana passada i s’han imposat a l’Herbalife Gran Canaria per 86-72 per aconseguir la novena victòria de la temporada.

Una primera part per a l’esperança. Així ha estat l’inici del partit del Divina Seguros Joventut, que ha sortit a pista amb el foc de la victòria a la mirada. Els de Diego Ocampo han trobat el ritme en defensa per bloquejar l’Herbalife, incòmode durant molts minuts a pista (19-12).

La dinàmica s’ha mantingut durant el segon quart. Els verd-i-negres no han abaixat la pressió i han arribat a forçar 14 pèrdues de pilota -20 al final del partit- per cimentar el atacs des de l’asfixia defensiva. Els de Casimiro, mestres de la defensa en estàtic, han patit davant del ritme elevat d’un Divina Seguros Joventut que no ha dubtat en córrer la pista quan ha tingut l’oportunitat (43-33).

La represa ha tingut un protagonista conegut. Sí, una altra vegada ell. Albert Ventura, que ha acabat el partit amb 6 recuperacions, ha estat el principal responsable de fer miques els intents de l’Herbalife d’eixugar la renda verd-i-negra. L’energia del capità ha encomanat l’equip i ha ajudat a relaxar els seus companys en atac. Albert Sàbat, inspirat des de la llarga distància, ha començat a sentenciar la victòria amb un triple vital per acabar el tercer quart (63-48).

Els triples de Kuric i O’Neale han despertat vells fantasmes a l’Olímpic, però el Divina Seguros Joventut ha demostrat una gran maduresa gestionant la reacció dels de Casimiro. Una nova recuperació de Ventura i el poder sota els cèrcols de Jerome Jordan han mantingut el coixí verd-i-negre davant d’un Olímpic vibrant que no es rendeix mai. Aquesta vegada, la victòria s’ha quedat a casa (86-72).