El Divina Seguros Joventut aconsegueix la segona victòria de la temporada fora de casa i recupera l’average contra el Real Betis Energía Plus

El Divina Seguros Joventut ha sabut sofrir. Ha sabut competir. I per últim, ha sabut guanyar. Amb una gran demostració d’orgull, els homes de Diego Ocampo s’han imposat al Real Betis Energía Plus (57-71) per sumar el segon triomf del curs lluny de l’Olímpic, la vuitena victòria de la temporada i recuperar l’average amb el conjunt sevillà.

No ha estat el millor inici de partit possible. Els dos equips, conscients de la importància de la jornada, han notat els nervis. Les pèrdues de pilota de tots dos han enlletgit el joc, però els triples d’Albert Sàbat han donat vida al Divina Seguros Joventut davant d’un Real Betis que pretenia obrir forat. Alberto Abalde, aquest cop des de la banqueta, ha dinamitzat el ritme verd-i-negre a temps per evitar el col·lapse ofensiu (15-13).

El segon quart ha estat el festival particular d’Abalde. El gallec, amb la bona inèrcia del seu triple al final del primer període, ha dominat l’escena a Sevilla. Triples i cistelles de tots els colors per augmentar poc a poc l’avantatge a mesura que passaven els minuts. Els locals, per la seva banda, no aconseguien sumar de cap de les maneres i només una penetració forçada de Nachbar al final de la primera part ha acabat amb la sequia bètica. Un parcial de 5-21 per somiar a San Pablo (20-34).

Els bètics han tornat dels vestidors amb la intenció de fer miques la renda badalonina, però de nou un brillant Albert Sàbat i l’aparició providencial de Luka Bogdanovic, amb dos triples consecutius, han eixamplat el coixí del Divina Seguros Joventut. Els verd-i-negres han sabut jugar en tot moment amb el marcador, ofegant les opcions ofensives del Betis i buscant llançaments còmodes en atac (37-52).

La reacció del Betis ha estat a punt de posar contra les cordes l’equip verd-i-negre. Albert Ventura, amb un 2+1 de força i tenacitat, ha estat el primer en refredar l’ambient. Els locals han continuat remant i han arribat a retallar distàncies fins als sis punts, però un triple providencial de Sergi Vidal ha acabat amb les esperances dels de Zan Tabak. Sàbat, des del triple, ha estat l’encarregat de sentenciar el partit i lligar la victòria (57-71).