El Divina Seguros Joventut halluitat per la victòria al darrer quart, però els problemes en el rebot han condemnat els de Diego Ocampo al Carpena

El Divina Seguros Joventut s’ha quedat a les portes de la remuntada a Màlaga (77-74). El conjunt verd-i-negre, després d’un tercer quart demolidor de l’Unicaja de Joan Plaza, ha lluitat al darrer període per endur-se la victòria a Badalona i ha tingut el triomf a tocar, però la manca d’encert en els moments vitals i la sagnia en el rebot han estat una llosa massa pesada per als de Diego Ocampo al Martín Carpena.

L’Unicaja de Màlaga ha traslladat l’energia positiva del seu partit a Munic a la pista del Carpena. Els malaguenys han sorprès el Divina Seguros Joventut amb un parcial de vuit a zero, recolzat en el bon joc interior i els problemes dels badalonins per anotar. Els de Diego Ocampo no han desistit i gràcies a la defensa han començat a retallar distàncies amb un Sergi Vidal especialment actiu en les línies de passada (19-13).

El conjunt verd-i-negre ha mantingut l’esperit dels darrers minuts i la dinàmica de joc s’ha invertit. La Penya ha portat el tempo del partit sostenint el seu joc en defenses fortes que han permès córrer al contraatac i trobar llançaments oberts. En estàtic, Jerome Jordan ha mostrat el seu millor repertori, i quan la defensa local s’ha ajustat per aturar-lo, Terry Smith ha aparegut com un ganivet per trencar l’entramat defensiu (31-36).

La reacció de l’Unicaja no s’ha fet esperar. Amb un parcial demolidor de 9-0 gràcies a la ferida oberta en el rebot defensiu català, els malaguenys han fet valer la seva superioritat  física per començar a manar en el marcador. El depertar de Luka Bogdanovic des de la línia de tres ha donat uns minuts de vida al Divina Seguros Joventut, però l’eliminació per faltes de Garrett Stutz  i la quarta de Jordan han obert un forat defensiu que els de Joan Plaza han castigat sense pietat (65-52).

La sagnia en el rebot ha impedit que la Penya entrés en dinàmica de remuntada fins a mitjans del darrer quart. Vidal ha estat el timó que ha conduït l’equip a la lluita, però en el moment clau que l’equip ha pogut baixar de la barrera dels 10 punts el canell ha tremolat. Malgrat tot, la precipitació de l’Unicaja per tancar el partit ha donat opcions al Divina Seguros Joventut, que amb uns incisius Bogdanovic i Vidal han deixat la remuntada a tocar, tot i que els malaguenys no han fallat a l’hora de la veritat i han sentenciat el partit (77-74).