Un últim rebot desafortunat impedeix als verd-i-negres tenir el llançament de la victòria en un derbi molt competit

El Divina Seguros Joventut ha sortit al Palau Blaugrana sense complexes. Ben aviat s’ha demostrat que els verd-i-negres estaven disposats a plantar cara en el derbi català i amb un joc descarat i elèctric, en què també ha participat el debutant a l’ACB Nenad Dimitrijevic, han aconseguit els primers avantatges en el marcador. La potencia interior del FCB Lassa i el seu encert en els primers triples, però, ha aigualit l’inici descarat dels badalonins, que en cap moment s’han arronsat malgrat els intents dels locals de fer-se amb el tempo del matx (18-18).

El segon quart ha començat un FC Barcelona més consistents a la pintura. Els blaugrana han castigat la zona verd-i-negra i han obert una petita escletxa en el marcador, però de nou no ha estat suficient per intimidar els de Diego Ocampo, que han respost al repte de fer-se grans al Palau Blaugrana. Amb un encert descomunal des de la línia de tres, el Divina Seguros Joventut ha col·lapsat els balugrana i han tancat la primera part amb un contundent 0-14 de parcial (31-39).

El FC Barcelona ha sortit de vestidors amb el ganivets entre les dents. Els homes de Georgios Barzokas han frenat en sec la dinàmica verd-i-negra i han retallat l’avantatge que tan bé havien gestionat els badalonins. Després d’un oportú temps mort d’Ocampo, el Divina Seguros Joventut ha reaccionat amb un parcial liderat per les cistelles de Stutz, Abalde i un batallador Bogdanovic que ha recuperat una pilota i ha acabat esmaixant. El quart s’ha tancat amb un triple de Dimitrijevic que ho ha deixat tot obert (61-58).

L’emoció es podia sentir a cada racó del pavelló, la tensió augmentava i Albert Sàbat s’ha posat l’equip a l’esquena amb un triple en transició que ha posat la por al cos al FC Barcelona Lassa amb només quatre minuts per disputar-se. Els minuts han anat caient amb alternança de cistelles de tots dos equips i defenses que mantenien el marcador igualat. Als últims segons, després d’una cistella en rebot ofensiu de Bogdanovic, els verd-i-negres han fet falta però no han pogut tancar el rebot després de l’error de Venzenkov en el segon tir lliure i s’han quedat a un llançament de la victòria (79-77).