El conjunt verd-i-negre trenca la ratxa de resultats amb un partit immens d’Albert Sàbat (26 punts) en un derbi d’emocions al Nou Congost

El Divina Seguros Joventut ha començat el partit al Nou Congost amb les idees molt clares. Intensos en defensa, els verd-i-negres han aprofitat qualsevol oportunitat a favor per córrer i imposar un ritme intens des del primer minut a Manresa. Amb un Luka Lapornik molt actiu en ambdós costats de la pista, els badalonins han arribat a gaudir de rendes de gairebé deu punts. Malgrat la reacció local, la Penya ha mantingut la concentració per no perdre la línia positiva i imposar-se en els primers compassos del partit (15-23).

Tot i les dificultats inicials per contenir els intents d’ICL Manresa d’igualar les forces en el marcador a partir del rebot, l’encert des de la línia de tres ha donat ales al conjunt de Diego Ocampo. Albert Sàbat i Luka Bogdanovic han capitanejat l’atac verd-i-negre per contrarestar les envestides del conjunt d’Ibón Navarro, que cada vegada que feia una finta de remuntada rebia la resposta del Divina Seguros Joventut, que ha aconseguit arribar al descans mantenint la renda de nou punts (36-44).

El conjunt verd-i-negre no ha pogut mantenir l’encert des de la llarga distància tot just començar la segona part. Malgrat les bones posicions de llançament, no hi hagut encert, però els de Diego Ocampo han lluitat molt bé el rebot en atac, fet que els ha donat segones opcions i ha trencat completament la concentració dels manresans, superats per un Divina Seguros Joventut amb velocitat de creuer i un Sàbat completament inspirat des de més enllà del 6.75. La Penya, que ha arribat a guanyar de 17, però, no ha acabat de tancar el partit (51-62).

Els derbis no es poden guanyar amb facilitat, i les emocions es podien sentir amb molta intensitat a la pista del Nou Congost. Gràcies a la força de l’afició, l’ICL Manresa ha aconseguit acabar amb el moment dolç badaloní i ha eixugat la renda que els verd-i-negres havien aconseguit al tercer període. Tot i els nervis i la pressió ambiental, el canell no ha tremolat quan el partit s’ha decidit des de la línia de tirs lliures, i malgrat alguns errors, els llançaments de Sàbat han sentenciat el partit i han assegurat la primera victòria de la temporada (81-85).