El FIATC Joventut viatja al Principat per enfrontar-se al Morabanc Andorra en el partit corresponent a la 30ª jornada de la Lliga Endesa (diumenge, 12:30h)

El diumenge 1 de maig es viurà al pavelló M.l. Govern Andorra un duel directe entre FIATC Joventut i Morabanc Andorra per aconseguir ambdós la 12ª victòria de la temporada. Els dos equips es troben amb els mateixos números en la classificació i els de Salva Maldonado intentaran guanyar el partit per agafar una petit avantatge respecte als seus perseguidors. Els verd-i-negres viatgen amb la idea de capgirar els últims mals resultats i donar una nova alegria als seus aficionats. Brandon Paul, amb una contusió muscular a la cuixa esquerra, és l’únic dubte per al partit de diumenge.

Per la seva banda, el Morabanc Andorra està situat en una posició més amunt però amb el mateix nombre de victòries i derrotes. Tot i així, els de Peñarroya van aconseguir la victòria en el partit de la primera volta per un clar 79-90 gràcies a l’actuació del trio format per Betinho, Shermanidi i Bogdanovic. Cal dir, però, que els andorrans no es troben en el seu millor moment de la temporada, ja que fa 5 jornades que no guanyen i l’última victòria es va produir a casa del Manresa per tretze punts de diferència. L'única novetat respecte al partit de l’Olímpic és la incorporació del base Holt Stephen, que porta 9 partits jugats i té una mitjana de 17 minuts per partit i 9.6 punts.

El capità verd-i-negre Nacho Llovet apel·la a l’esperit competitiu de l’equip per afrontar aquests últims partits: “M’agradaria acabar bé la temporada perquè si no tothom se’n recorda de l’últim mes i els últims partits. Crido a l’esperit competitiu de cada un dels jugadors per l’orgull d’acabar bé i poder brindar una victòria més al públic que està venint a animar - cal recordar que 100 aficionats verd-i-negres acompanyaran l’equip a Andorra-“. El català afegeix que tot i la situació actual, l’ambient a l’equip és bo: “L’ambient és bo, és cert potser que hauríem de tenir una mica més de compenetració entre nosaltres que sembla que a vegades la tenim i en altres ocasions que encara estem a l’octubre, però són coses que passen i hem d’intentar acabar bé”.

El tècnic català Salva Maldonada, després de la desfeta en l’últim partit, creu que el més important és recuperar sensacions i tornar al bon joc: El nostre objectiu ara és tornar a jugar bé. L’equip l’altre dia, fins a l’últim quart, no va estar malament i vam jugar bé els primers trenta primers minuts. Diumenge serà un partit complicat, no els hem guanyat cap partit en els dos últims anys”. A més a més, desitja aconseguir ja la 12ª victòria per estar més tranquils: “Tenim ganes de sumar una victòria més, la dotzena, que ens doni ja la tranquil·litat total per afrontar el tram final. La nostra situació està en guanyar el màxim nombre de partits i no deixar lloc a sorpreses per la part baixa de la classificació”.