Els de Salva Maldonado s'imposen al Rio Natura Monbus i aconsegueixen l’onzè triomf de la temporada de la mà d’un superb Goran Suton

En el retorn del FIATC Joventut a l’Olímpic, Demond Mallet ha estat l’actor principal de l’atac verd-i-negre. El doble zero, amb dos triples, ha obert la defensa gallega en un inici de partit molt igualat a Badalona, en què cap dels dos equips ha aconseguit desempallegar-se del rival a l’electrònic. Els atacs s’han imposat en un primer quart marcat per l’alta anotació i l’efectivitat d’ambdós conjunts (25-24).

L’inici del segon quart no ha estat el desitjat per part de la Penya. A diferència del primer període, l’encert ha abandonat l’equip de Salva Maldonado, que tan sols ha pogut anotar cinc punts en cinc minuts. Tot i això, un Olímpic encès ha empès els verd-i-negres, que han aconseguit redreçar la situació a base d’orgull abans del descans (41-42).

A la represa, el partit ha repetit el mateix guió que els primers minuts del segon quart. Amb moltíssimes dificultats per anotar, el FIATC Joventut s’ha recolzat en la inspiració d’un motivat Goran Suton, que ha deixat grans accions com un 2+1 ple de talent i ràbia. El desencert del Rio Natura Monbus ha permès viure els millors minuts del partit, però les pèrdues de pilota han fet reaccionar un Obradoiro fins aleshores tocat (55-54).

Amb tot per decidir, l’Olímpic s’ha posat la samarreta de sisè jugador i l’equip ha respost amb la intensitat que la importància del partit requeria. Amb defenses duríssimes, cada punt s’ha pagat amb sang i en aquest escenari Rakovic i Llovet han estat els estendards verd-i-negres. Finalment, Suton, l’heroi del matí de diumenge, ha tornat a pista i amb un triple amb la possessió agonitzant i un altre 2+1 ha encarrilat un partit que l’Obra hauria pogut empatar amb un triple a l’últim segon (74-71).