El poc encert en atac dels de Salva Maldonado a la segona part acaba amb les opcions verd-i-negres al Martín Carpena

El Martín Carpena ha viscut uns minuts elèctrics de Demond Mallet ens els primers compassos del partit entre l’Unicaja i el FIATC Joventut. El base nord-americà ha liderat l’atac verd-i-negre amb gran encert, però la potencia del joc interior malagueny ha fet mal als de Salva Maldonado que han patit per contenir els locals. Tot i això, uns bons darrers atacs han permès a la Penya mantenir-se a tan sols tres punts (19-16).

Amb un ritme de joc molt elevat i en un bonic intercanvi de cistelles, els de Salva Maldonado no han desentonat en la batalla de poder a poder que ha proposat Joan Plaza. Gràcies al desencert malagueny des de la llarga distància, el conjunt verd-i-negre ha començat a dominar el marcador amb un Mallet tocat per la vareta màgica i un Brandon Paul decisiu amb un triple estratosfèric sobre la botzina per tancar la primera part (36-40).

Les coses no han començat bé per al FIATC Joventut a la segona part. Amb una defensa angoixant i molta activitat de mans, l’Unicaja de Màlaga ha deixat sense idees en atac al conjunt de Salva Maldonado. Amb més encert des de la llarga distància, els locals han aconseguit capgirar la situació i han recuperat el domini en el marcador, però Nacho Llovet i Alberto Abalde han maquillat el parcial per encarar amb esperances l’últim quart (54-50).

El jugador gallec ha agafat la responsabilitat en atac i amb una esmaixada impressionant ha posat la por al cos al Carpena, però la reacció en defensa d’Unicaja ha tallat les ales al bon moment verd-i-negre. L’activitat defensiva malaguenya ha ofegat l’atac del FIATC Joventut, que ha claudicat en els darrers minuts contra uns locals inspirats gràcies a l’encert de Carlos Suárez, que ha sentenciat el partit.