Els de Salva Maldonado han posat contra les cordes al líder de la Lliga Endesa en un final d’infart al Palau Olímpic

El FIATC Joventut ha començat el partit molt intens al darrera. Els verd-i-negres, liderats per Sergi Vidal, s’han mostrat molt actius a l’hora de tallar les línies de passada del Valencia Basket. Davant, Goran Suton, a la posició de 5 per les baixes de Drame i Miralles, ha dominat sota el taulell amb molta potència. La manca d’encert, però, ha permès als taronja apropar-se al marcador (12-10).

La defensa dels de Pedro Martínez ha posat en dificultats el FIATC Joventut. Els de Salva Maldonado no trobaven posicions còmodes per anotar i el partit s’ha traslladat al fang de la lluita fins que Demond Mallet ha fet esclatar l’Olímpic amb un triple en transició. Tot i la duresa valenciana, els verd-i-negres no s’han arronsat i han aguantat les envestides del líder.

La segona part no ha començat bé per als interessos locals. El Valencia Basket ha congelat el domini verd-i-negre amb tres cistelles consecutives, però un triple d’Alberto Abalde ha reanimat els de Salva Maldonado. Tot i això, la potència del líder ha apagat les idees al FIATC Joventut que ha vist com els taronja, a base de triples i amb un gran Dublejvic, s’avançaven a l’electrònic (48-55).

Malgrat els recursos dels taronja, els verd-i-negres no s’han rendit amb un Brandon Paul sublim en atac i en defensa i l’ajuda d’un omnipresent Suton. La tensió a l’Olímpic es podia tallar amb un ganivet, i els de Salva Maldonado han competit de tu a tu amb el líder de la Lliga. Un triple de Hamilton a l’últim minut, però, ha acabat amb les opcions d’un combatiu FIATC Joventut. (66-73)