El Joventut derrota al Cedevita Olimpija Ljubljana a l’Olímpic

El Club Joventut Badalona ha derrotat còmodament al Cedevita Olimpija Ljubljana després d’una gran actuació coral i ha sumat la tercera victòria a la 7DAYS EuroCup. Shawn Dawson ha reaparegut de la seva lesió, però ha hagut d’abandonar el partit per unes molèsties al tendó d’Aquil·les.

La Penya ha començat el partit amb la victòria entre cella i cella, i ha protagonitzat un bon primer quart que ha destacat pel seu bon moviment de pilota i l’encert des de més enllà de la línia de tres, amb cinc triples anotats. Conor Morgan n’ha transformat dos de consecutius que han obert una petita escletxa (23-18), i Kerem Kanter (9 punts al 1Q) ha tancat el període amb cinc punts seguits (28-19).

Dawson, lesionat al genoll des del gener, ha tornat a les pistes per primera vegada en l’inici del segon quart, i ràpidament ha anotat cinc punts (35-19). Malauradament, l’israelí ha hagut d’abandonar immediatament el partit a causa d’unes molèsties al tendó d’Aquil·les.

Malgrat la galleda d’aigua freda, el Joventut ha sabut sobreposar-se al cop i encara ha fet més gran la diferència, gràcies a un gran segon quart amb un bon joc coral, que ha provocat que nou jugadors arribessin al descans amb cinc punts o més: Morgan (10), Kanter (9), Klemen Prepelic (6), Luke Harangody (6), Alen Omic (6), Neno Dimitrijevic (5), Dawson (5), Xabi López-Arostegui (5) i Albert Ventura (5).

Els verd-i-negres no han baixat el nivell a la segona part, han controlat el ritme del partit a la perfecció, han continuat amb la bona circulació de pilota i la bona defensa, que han permès que el triomf no perillés i que l’Olímpic vibrés amb el joc del seu equip. Els badalonins, molt seriosos, han seleccionat els tirs a la perfecció, han acabat amb un 63,4% en tirs de dos i un 38,5% en triples, i han pogut trencar per primer cop aquesta temporada la barrera dels 100 punts.

La gran actuació de la Penya li ha permès que sis dels seus homes arribessin als dobles dígits de valoració: Kanter (19), Omic (16), Prepelic (15), Dimitrijevic (13), López-Arostegui (10) i Harangody (10).