Els verd-i-negres cedeixen contra el Barça Lassa després d'una mala segona part

El Divina Seguros Joventut ha perdut el primer partit de la sèrie de quarts de final del playoff contra el Barça Lassa. Els verd-i-negres han realitzat una primera part seriosa en el Palau Blaugrana, però s'han encallat a la segona i no han tingut cap opció de victòria.

El Barça Lassa ha mostrat superioritat en el primer quart, amb un ritme anotador propi d'un equip d'Eurolliga. Malgrat el fet que els homes de Carles Duran han estat capaços d'anotar quatre triples -un de Xabi López-Arostegui, dos de Nico Laprovittola i un de Thadd McFadden-, els verd-i-negres han acabat el període inicial perdent per nou punts (29-20).

El segon quart, en canvi, ha estat completament diferent del primer i ha destacat per la defensa de tots dos equips, especialment la de la Penya, que ha donat una exhibició de solidesa i només ha encaixat sis punts. Els badalonins, que han arribat a perdre per onze (31-20), ho han aprofitat per retallar distàncies i marxar al descans a prop en el marcador (35-31). Novament, els punts des de més enllà de la línia de tres hna estat una font d'anotació del Joventut, que ha convertit dos triples més: Xabi López-Arostegui (1) i Albert Ventura (1).

A la represa, el ritme d'anotació baix ha continuat i tots dos equips han estat estancats durant els primers quatre minuts (40-33), però el Barça ha trobat la manera d'encistellar, i amb un parcial de 13-1 ha complicat molt les opcions de victòria verd-i-negres (53-34). Tot i això, la Penya no s'ha rendit, i amb les cistelles de tres de McFadden i Nobel Boungou-colo, un 2+1 de Todorovic, i un triple sobre la botzina de Ventura, ha escurçat part del dèficit (60-46).

En l'últim quart, el Barça ha sortit amb la màquina engreixada i ha traçat un parcial contundent que ha ensorrat definitivament a la Penya, que s'haurà de centrar en el segon partit de la sèrie, que es disputarà el diumenge (19h) a l'Olímpic.

Boungou-colo ha estat el jugador verd-i-negre més ben valorat (12) gràcies als seus 13 punts; per la seva part, Xabi López-Arostegui ha obtingut 10 de valoració, 10 punts i 6 rebots.