El Divina Seguros Joventut s’imposa al Tecnyconta Zaragoza amb 35 de valoració del montenegrí

El Divina Seguros Joventut s’ha desfet del Tecnyconta Zaragoza al Palau Olímpic per 88-73. Marko Todorovic ha estat el líder dels verd-i-negres amb 35 de valoració, gràcies a una actuació espectacular. Els jugadors de la Penya han lluït una samarreta amb el lema “Estem amb tu Shawn”, desitjant la ràpida recuperació de la lesió al lligament creuat anterior de Shawn Dawson.

El Joventut ha sortit des del primer minut amb la intenció de dominar el partit, i així ho ha fet. Amb una gran defensa de sortida que ha posat amb moltes dificultats al Tecnyconta Zaragoza, els homes de Carles Duran han agafat el primer avantatge (21-8), també gràcies al domini a la pintura – 10 punts a la zona en el 1Q – i als punts de Marko Todorovic (7). Malgrat tot, el Zaragoza ha finalitzat el primer quart amb un parcial de 0-8 que ha igualat relativament les coses (21-16).

El segon període ha començat molt bé amb dos triples d’Albert Ventura (28-18), però els aragonesos, a poc a poc, han anat retallant la diferència i s’han acostat a un punt (34-33). La Penya, lluny d’enfonsar-se, ha tornat a recuperar el terreny perdut gràcies als triples de Xabi López-Arostegui – 11 punts al descans – i a les cistelles de Todorovic i Luke Harangody. D’aquesta manera, els verd-i-negres han arribat al descans manant per 46-35.

Els dos equips han tornat del vestuari amb problemes en atac i els ha costat encistellar durant els primers minuts. Malgrat tot, amb el pas dels minuts, la Penya ha obert més escletxa (57-41), gràcies als principals protagonistes de la primera part, Todorovic i López-Arostegui, que han continuat liderant l’equip. El montenegrí feia el que volia sobre el parquet i contribuïa anotant, defensant, passant i agafant rebots.

S’ha arribat a l’últim quart amb 64-49, però el Zaragoza ha posat emoció al partit amb un parcial de 0-9 que els ha acostat molt en l’electrònic (67-62). El Divina Seguros Joventut ha sabut reaccionar al moment advers amb les bones jugades en defensa de Ventura, a les accions de lluita de Harangody i als punts d’un excels Todorovic, que ha rebut crits d'“MVP” de l’Olímpic. Així, els verd-i-negres han agafat novament un coixí molt valuós que els ha portat a la victòria (88-73).

El millor jugador verd-i-negre ha estat Marko Todorovic, que ha fet un espectacular 35 de valoració gràcies als seus 19 punts i 9 rebots; per la seva part, Xabi López-Arostegui ha sumat 18 de valoració i 15 punts.