El Divina Seguros Joventut no ha pogut culminar la remuntada contra els vitorians

El Divina Seguros Joventut ha caigut contra el Kirolbet Baskonia (67-68) en un partit d’infart que s’ha resolt durant els últims segons. Els verd-i-negres, que han remuntat onze punts (53-64) durant els últims minuts, no han pogut culminar la feina malgrat disposar d’un intent de triple sobre la botzina.

Des del salt inicial, el Joventut ha sabut que li tocaria picar pedra contra un rocós Kirolbet Baskonia, que s’ha presentat a l’Olímpic amb una mentalitat competitiva i defensiva, que ha provocat que el marcador fos baix: 25-27 al descans i 67-68 al final. Una de les claus del partit ha estat la poca fortuna verd-i-negre des del triple (5/24).

La igualtat ha predominat durant el primer temps. Els tres primers minuts del segon quart han estat un moment crític per a la Penya, que ha viscut una sequera en atac que ha trencat Neno Dimitrijevic amb una bona cistella, després que el Baskonia hagués encadenat un parcial de 0-6 (15-18). Els bascos defensaven molt bé i el Joventut continuava patint en cada atac: Un triple de Nico Laprovittola (18-22), que ha vingut precedit de dos rebots ofensius verd-i-negres, ha estat un bon exemple sobre com la Penya s’havia de guanyar cada punt. Marko Todorovic, amb 8 rebots al descans (4 en atac), ha estat inspirat en la lluita per les pilotes dividides.

La mateixa dinàmica ha continuat a la represa, tot i que ha tingut un clar protagonista: Marcos Delía, que malgrat la derrota, ha tingut un bon debut com a jugador del Divina Seguros Joventut. A més d’haver anotat 5 punts al tercer quart – ja n’havia fet tres al segon –, ha realitzat una gran esmaixada que ha fet vibrar a l’Olímpic, que ha presentat una gran entrada i un ambient eixordador. El Baskonia portava la iniciativa, però la Penya sempre contestava i el partit ha arribat força igualat al final del tercer quart (46-49).

A l’inici de l’últim període, el Baskonia ha començat a obrir escletxa (50-59), especialment gràcies al seu encert en triples i a la mala sort dels verd-i-negres des de més enllà de la mateixa línia de tres. Els vitorians han estirat l’avantatge fins a 11 (53-64), però un parcial de 10-0 gràcies a la defensa i a l’eficàcia en atac de Dawson, Harangody, Laprovittola i Todorovic, ha permès a la Penya entrar al partit. El Joventut era tot cor i ha estat capaç d’empatar en uns últims minuts de molta lluita (67-67), però un tir lliure de Poirier quan faltaven 9 segons (67-68) ha decidit el partit, tot i que Todorovic ha estat a punt de convertir un triple sobre la botzina que hagués significat la victòria.

L’home més destacat del partit ha estat Todorovic, amb 23 de valoració, 13 punts i 12 rebots. Harangody, per la seva part, ha realitzat 16 de valoració, 10 punts i 9 rebots. Malgrat la derrota, el Divina Seguros Joventut continua viu de cara a la lluita per a accedir a la Copa del Rei.