El Divina Seguros Joventut regala un gran partit a la seva afició (83-74)

El Divina Seguros Joventut ha derrotat el Valencia Basket després d’una gran actuació conjunta el dia de Reis. Els verd-i-negres han sumat la seva tercera victòria consecutiva (9-6) al desplegar un joc molt vistós amb assistències (18) i encert des de la línia de tres (9/19). Una altra bona notícia ha estat Pep Busquets, que ha debutat a la Lliga Endesa.

El Joventut ha desplegat el seu millor bàsquet durant la primera part. En el compàs inicial, els verd-i-negres ja han marxat en el marcador (22-12), gràcies a una gran defensa que ha deixat el Valencia amb només 3 punts en els primers 6 minuts, i a les bones posades en escena d’homes com Nico Laprovittola i Marko Todorovic, que han format una gran societat conjuntament. L’argentí ha assistit repetidament al montenegrí en el pick and roll, i el pivot ha aprofitat els regals del seu company, però també ha protegit molt bé el seu cèrcol i ha creat joc. Dakota Mathias – 7 punts – i Shawn Dawson – 6 punts – també han destacat ofensivament en el primer quart.

Al segon període, la Penya ha continuat fent vibrar l’Olímpic amb molt bon bàsquet, i altres homes s’han unit a la festa verd-i-negra, com Conor Morgan, que ha anotat 8 punts consecutius per a mantenir la diferència a favor del seu equip (30-19). També cal destacar bons minuts de José Nogués, en tots dos costats de la pista, i de Neno Dimitrijevic, que ha estat el jugador amb més valoració (16) al descans del partit, gràcies a la seva gran direcció de joc com a base, i a la seva aportació en forma de punts (7) i assistències (5).

Conscient que el Valencia sortiria a per totes dels vestidors, el Divina Seguros Joventut ha encarat la segona part amb la mateixa mentalitat que la primera per protegir el seu avantatge. Todorovic ha continuat anotant i assistint, i les aportacions d’altres jugadors com Luke Harangody – en atac i en defensa – i Xabi López-Arostegui, autor de 5 punts en el tercer quart, han ajudat l’equip a resistir l’empenta del València, que ha arribat al final del tercer quart 12 punts per sota (65-53).

Els primers minuts de l’últim quart han estat molt intensos i tots dos equips han tingut problemes per anotar, fet que ha beneficiat el Joventut, que anava per davant. Malgrat tot, han saltat les alarmes quan Bojan Dubljevic ha anotat dos triples seguits que han acostat el Valencia Basket en el marcador (73-67). Els verd-i-negres han estirat l’avantatge fins a 10 punts novament (77-67), però un parcial de 0-5 valencià culminat amb un triple de Van Rossom ha tornat a posar emoció (77-72) quan faltaven 58 segons. Tot i això, els verd-i-negres han sabut assegurar la victòria a través d’una bona defensa – Harangody ha col·locat un tap espectacular – i l’encert final en els tirs lliures d’Albert Ventura.

Todorovic ha estat l’home amb millor valoració (25) gràcies als seus 13 punts, 6 rebots i 6 assistències. Per la seva part, Dimitrijevic ha firmat una gran actuació amb 22 de valoració, 13 punts i 6 assistències.