El Divina Seguros Joventut ha guanyat el seu setè partit just abans de Nadal

El Divina Seguros Joventut ha derrotat l’Iberostar Tenerife (84-64) en l’últim partit del 2018 disputat al Palau Olímpic. Els verd-i-negres han ofert un recital en defensa, el dia que Albert Ventura i Simon Birgander han reaparegut de les seves respectives lesions.

El Joventut rebia a l’Olímpic la visita de la segona millor defensa de la lliga - 72,25 punts encaixats per partit fins al moment -, així que els homes de Carles Duran han tingut clar, des del primer instant, que per guanyar era essencial igualar la solidesa del seu rival, fet que la Penya ha aconseguit: Només 23 punts encaixats abans del descans i només 8 al segon quart que han encarrilat clarament el duel.

A la primera part, la gran defensa de tota la plantilla verd-i-negra – Marko Todorovic ha estat especialment molt atent a la pintura – ha vingut acompanyada de la gran actuació de Dakota Mathias, que ha anotat tres triples en els primers vint minuts – un sobre la botzina de la mitja part – per demostrar a l’afició que durant la lesió no s’ha oblidat de tirar. També Conor Morgan ha presumit de la seva bona punteria de llarga distància amb dos triples. Així doncs, amb una bona defensa i una actuació coral en atac – Dakota, 9 punts; Morgan, Todorovic i Dawson, 8 per barba –, els badalonins han arribat amb un ampli avantatge al descans (42-23).

A la represa, tots dos equips han sortit amb ritme anotador i han protagonitzat un intercanvi de cistelles, el qual ha tingut a Nico Laprovittola com a principal home, ja que ha estat capaç d’anotar dos triples durant la tempesta de punts. El Divina Seguros Joventut havia igualat el seu màxim avantatge (50-30), però els canaris, amb un parcial de 2-10 a favor, han estat capaços de retallar diferències (52-40). El tercer quart ha finalitzat novament amb un triple sobre la botzina (59-46) de Dakota Mathias – quatre anotacions des de més enllà de l’arc per a ell – quan l’Iberostar estava més a prop en el marcador.

La Penya ha ampliat l’avantatge en l’últim període, amb bons minuts de Neno Dimitrijevic i Luke Harangody, fet que ha estat clau per no patir per aconseguir la victòria, l’última de l’any a l’Olímpic. L’home més destacat del partit ha estat Marko Todorovic, amb 22 de valoració, 10 punts i 7 rebots; per la seva part, Luke Harangody ha valorat 17 dígits, gràcies als seus 13 punts.