El Divina Seguros Joventut cau contra l'Herbalife Gran Canaria (83-68)

El Divina Seguros Joventut (6-6) ha perdut a la pista de l'Herbalife Gran Canaria (83-68), en el duel de la jornada 12 de la Lliga Endesa. Els verd-i-negres han jugat amb les baixes del capità Albert Ventura, per una lesió al bíceps femoral, i de Simon Birgander, amb molèsties al genoll. L'altra cara de la moneda ha estat Dakota Mathias, que ha reaparegut amb una gran actuació (13 punts, 3/6 triples) després de recuperar-se de la lesió al turmell.

El partit del Joventut ha estat condicionat per la baixa de Simon Birgander, que ha obligat a Carles Duran a jugar alguns minuts amb dos “quatres” i sense un pivot natural a la pista. Malgrat això, la Penya ha entrat bé al partit i ha arribat al final del primer quart amb avantatge (19-21) gràcies a les bones actuacions anotadores de Luke Harangody (7) i de Marko Todorovic (6). A més, quan faltaven tres minuts pel final del període inicial, ha reaparegut Dakota Mathias, que s'havia lesionat al turmell en el duel de la jornada 4 contra el Real Madrid.

El Joventut ha dominat pràcticament tot el segon quart – ha tingut una màxima diferència de sis punts (19-25) – amb una bona defensa, que ha provocat que el Gran Canaria perdés pilotes, en total vuit en tot el primer temps. Malgrat això, els verd-i-negres s'han estancat en atac al final del segon quart, i ho ha aprofitat l'Herbalife per arribar al descans amb el mínim avantatge (38-37).

Si el Gran Canaria no havia estat capaç d'anotar cap triple a la primera meitat (0/7), els locals han pogut convertir els dos primers que han llençat en el tercer quart i han agafat el primer avantatge important per a ells (46-37), tot i que Todorovic ha trencat la mala dinàmica amb set punts pràcticament consecutius (46-45). Malgrat posar-se a només un punt, els verd-i-negres no han estat capaços de donar-li la volta a l'electrònic i els canaris han tornat a escapar-se, especialment gràcies als rebots ofensius capturats: 61-53 al final del tercer quart.

L'últim quart ha començat com l'anterior: Parcial favorable al Gran Canaria per enfonsar les opcions de victòria de la Penya (68-53). La bona notícia del darrer període ha estat Dakota Mathias, que ha aprofitat per recuperar sensacions al parquet anotant 11 punts (3 triples). De fet, la ratxa anotadora del nordamericà ha posat els verd-i-negres dins del partit (72-66), però el Gran Canaria ha acabat sentenciant (83-68).

Todorovic ha estat el jugador del Joventut més ben valorat amb 16 (14 punts), seguit de Harangody, 12 de valoració i 11 punts, i Mathias, amb 10 de valoració i 13 punts.