Laprovittola (27 valoració) ha guiat els verd-i-negres amb una actuació màgica contra l’Unicaja (93-86)

El Divina Seguros Joventut ha derrotat l’Unicaja de Málaga al Palau Olímpic per 93-86. Els homes de Carles Duran han jugat un partidàs que els ha portat a derrotar un dels millors equips de la competició. Nico Laprovittola ha realitzat una actuació enorme amb 27 de valoració, 28 punts i 9 assistències, i ha guiat l’equip cap a la victòria.

El Divina Seguros Joventut, amb moltes ganes de treure’s el mal gust de boca de Saragossa, ha encarat el partit amb la millor mentalitat possible, disposat a allunyar els fantasmes i a practicar un bon bàsquet. Els homes de Carles Duran han obert la primera escletxa en el quart inicial (27-19), movent bé la pilota, amb encert en els tirs de camp (60%) i en els triples (57%), forçant pèrdues de pilota de l’Unicaja (6), i amb un Laprovittola espectacular, que ha participat directament – anotant o assistint – en 14 dels punts del seu equip en el període inicial. També han estat significatives les aportacions anotadores de Shawn Dawson (5) i Luke Harangody (7).

El segon quart ha començat amb dos triples verd-i-negres – Conor Morgan i Xabi López-Arostegui – que han eixamplat el marcador (33-21). Ha estat a partir d’aquest moment quan el Divina Seguros Joventut s’ha trobat més còmode sobre el parquet, i Nico Laprovittola ha brillat encara més: Ha ofert un recital de jugades vistoses – una assistència per darrere a Harangody, una cistella amb rectificat i un alley oop amb Simon Birgander – i ha marxat al descans amb 15 punts, 6 assistències i 20 de valoració. Malauradament, l’Unicaja, amb un parcial de 0-6, ha retallat distàncies just abans de marxar als vestuaris (55-40). Els malaguenys han anotat nou triples a la primera part, fet que els ha mantingut vius.

A la represa, l’Unicaja ha sortit amb l’orgull característic d’un dels millors equips de la competició, disposat a lluitar per la victòria. De fet, els andalusos han retallat diferències fins a vuit (60-52), però ha arribat el moment de Dawson, que ha recollit el relleu de Laprovittola. L’israelià ha liderat el seu equip en la faceta anotadora i ha protagonitzat bones jugades en defensa, com un tap espectacular que ell mateix ha finalitzat amb un triple al contraatac.

El tercer quart ha finalitzat amb la Penya dotze punts per sobre (70-58). El partit no estava decidit i mentre l’Unicaja continuava remant, Laprovittola s’ha encarregat d’impedir que el rival s’acostés: Ha encistellat 9 punts seguits pel seu equip en un parcial de 9-2 que ha allunyat definitivament els visitants (79-63). Encara ha quedat temps perquè Dawson protagonitzés la jugada de la nit, quan ha recollit una pilota escopida pel cèrcol i ha realitzat una esmaixada impressionant al vol. L’Unicaja ha maquillat l’electrònic en els instants finals, però la victòria no ha perillat pels verd-i-negres (93-86).

Nico Laprovittola ha liderat la Penya amb 27 de valoració, 28 punts i 9 assistències, mentre que Shawn Dawson ha aconseguit un 19 de valoració i 16 punts, i Luke Harangody ha estat valorat amb un 17 (13 punts).