Els verd-i-negres sumen la cinquena victòria en vuit jornades després d’anar per darrere molts minuts (83-79)

El Divina Seguros Joventut ha derrotat el Monbus Obradoiro (83-79) en un partit molt igualat i trepidant. Els de Carles Duran han anat per darrere en el marcador durant pràcticament tot el partit, però un gran últim quart els ha permès assegurar la cinquena victòria en només vuit partits de la Lliga Endesa.

Ha estat una primera part complicada pel Joventut. Nico Laprovittola – que ha anotat els quatre primers punts – i la Penya han sortit amb encert i han trenat un parcial de 6-0 inicial. Tot i això, l’Obradoiro ha equilibrat el partit immediatament (8-8) i la igualtat ha perdurat durant el primer quart, que ha finalitzat amb el mínim avantatge visitant (21-22) després que Marko Todorovic anotés els últims quatre punts dels verd-i-negres. Ha estat en el segon quart quan els gallecs han agafat un avantatge considerable amb un parcial de 0-9 de sortida (21-31). Tot i l’esforç del Joventut per retallar distàncies – Shawn Dawson ha anotat sis punts consecutius pel seu equip -, els badalonins no s’han pogut acostar en el marcador (29-38) i el partit ha arribat al descans amb l’Obradoiro set punts per sobre després d’una estirada final de la Penya (36-43).

Els homes de Carles Duran han tornat dels vestidors amb ganes de capgirar el resultat i han estat capaços d’empatar ràpidament gràcies a un parcial de 7-0 coral (43-43). Malgrat tot, l'Obradoiro ha contestat amb contundència: Vuit punts seguits per tornar a marxar (43-51), que han tingut com a rèplica una bestial esmaixada de Dawson (45-51). Quan faltaven pocs minuts pel final del tercer quart i els visitants dominaven per vuit punts (54-62), el Joventut ha sumat un parcial de 8-0, amb un triple de Laprovittola i cinc punts consecutius de Neno Dimitrijevic per arribar al final del període amb empat (62-62).

Les coses han començat malament en l’últim quart quan l’Obradoiro ha agafat un coixí de 5 punts (64-69), tot i que la defensa i les accions d’un inspiradíssim Dawson han estat claus per tornar a igualar el duel (71-71). Amb el partit equilibrat que podia caure d’un costat o de l’altre, Albert Ventura, quan restava un minut pel final, ha anotat un triplàs que ha acabat sent decisiu (78-73). Els gallecs han intentat remuntar a través de la línia de tirs lliures, però les accions en atac de Todorovic i Laprovittola han permès al Joventut amarrar la cinquena victòria de la temporada.

Nico Laprovittola (22 punts) i Shawn Dawson (20 punts) han sumat 17 de valoració per cap; Marko Todorovic, per la seva banda, ha obtingut 16 de valoració i ha anotat 11 punts.