Luke Harangody ha forçat el temps extra amb un gran triple, però la Penya no ha pogut guanyar (94-92)

El Divina Seguros Joventut ha perdut el derbi contra l'invicte Barça Lassa a la pròrroga (94-92), malgrat haver protagonitzat una gran actuació al Palau Blaugrana. El partit ha estat vibrant i els homes de Carles Duran han forçat la pròrroga amb un gran triple de Luke Harangody. El temps extra ha estat carregat d'alternatives, però els verd-i-negres no han pogut endur-se la victòria tot i haver lluitat fins al final.

Els primers minuts del derbi al Palau Blaugrana han estat molt igualats, i tots dos equips s'han intercanviat cistelles ràpidament. El Barça manava per un punt (14-13) a tres minuts per l'acabament del primer quart, però ha estat llavors quan els verd-i-negres han armat un parcial de 0-12 (14-25), especialment gràcies a un inspirat Shawn Dawson, a un triple de Conor Morgan i a una molt bona defensa. Han estat els millors minuts de la Penya, que s'ha trobat còmoda, ha trobat tirs oberts i ha anotat triples, fets que li han permès arribar a guanyar per catorze punts (18-32).

Malgrat el bon moment dels badalonins, el Barça ha pujat el ritme en defensa i ha contestat amb contundència: Parcial de 13-0 a favor dels blaugranes (31-32) i el coixí verd-i-negre que pràcticament s'esfumava. Un cop passat el mal moment, els de Carles Duran han entrat dins del partit novament, tot i que la inèrcia ha continuat a favor del Barça, que amb una cistella sobre la botzina ha marxat al descans per davant en el marcador (40-38).

La segona meitat ha començat com ha finalitzat la primera: Amb un Joventut amb dificultats per anotar per la bona defensa del rival. El Barça ha aprofitat el mal moment verd-i-negre per marxar en el marcador (55-45). Quan pitjor ho passava, el Joventut ha sabut renéixer amb un parcial de 0-10 per empatar el partit (55-55) que ha tingut un protagonista: Luke Harangody, que anotant els últims 5 punts de la sèrie ha ajudat al seu equip a aferrar-se al duel, tot i que els verd-i-negres no s'han pogut posar per davant i el tercer quart ha finalitzat amb avantatge local (61-57).

El Joventut ha hagut de remar i remar durant l'últim quart, ja que el Barça sempre ha anat per davant amb diferències de sis o vuit punts. La Penya ha esperat el seu moment, que ha arribat a les acaballes del quart quart. Un triple de Xabi López-Arostegui, i les accions de Conor Morgan i Shawn Dawson han acostat els badalonins al marcador (79-76). El duel ha arribat a les acaballes penjant d'un fil, i Luke Harangody, amb un triplàs des de la cantonada, ha igualat el partit pocs segons abans del final (81-81). El Barça ha intentat la rèplica, però un enorme tap de Dawson ha impedit que els blaugranes guanyessin durant el temps reglamentari.

La pròrroga ha estat carregada d'alternatives i els verd-i-negres han aguantat el marcador igualat fins als dos últims dos minuts (89-89), tot i que el Barça ha obert una escletxa que ha acabat sent decisiva (93-89). El duel ha finalitzat 94-92 i els badalonins s'han quedat amb la mel als llavis, però amb la satisfacció d'haver jugat un gran partit en una pista molt complicada.

L'home més destacat del Joventut ha estat Dawson, amb 23 de valoració i 20 punts. Conor Morgan (19 punts) i Nico Laprovittola (12 punts i 10 assistències) l'han seguit amb 14 de valoració.