Valuós triomf a domicili dels homes de Carles Duran (69-76)

El Divina Seguros Joventut ha aconseguit la segona victòria consecutiva aquesta nit al Pazo dos Deportes contra el Cafés Candelas Breogán (69-76). Els verd-i-negres han sumat el tercer triomf de la temporada (3-2) després d'una gran defensa en l'últim quart.

Els primers minuts del partit entre el Breogán i el Joventut han estat una muntanya russa. Si els verd-i-negres s'han posat per davant amb un parcial a favor de 0-8 (7-13), els de Lugo han contestat amb un 11-0 (18-13), que ha significat el primer avantatge considerable per a ells, i que després han estirat fins a 8 punts (26-18), especialment per culpa de les pilotes perdudes dels badalonins. Tot i això, els verd-i-negres s'han refet aviat gràcies a la inspiració de Neno Dimitrijevic (9 punts al descans), que ha liderat la remuntada dels de Carles Duran al segon període (28-27). Un cop dins del partit, una cistella d'Albert Ventura ha tornat a situar a la Penya per davant (31-32), fet que ha estat un punt d'inflexió perquè el Joventut arribés al descans dominant (39-41). La bona defensa – el Breogán només ha anotat 11 punts al segon quart – ha estat el pilar central dels badalonins durant els últims minuts de la primera part.

El Cafés Candelas Breogán ha tornat molt fort dels vestuaris i ha començat amb un parcial de 10-1 (49-42), tot i que ha rebut immediatament la rèplica del Divina Seguros Joventut, que ha empatat amb set punts consecutius (49-49). A partir d'aquest moment, la igualtat habitual ha continuat sobre la pista i tots dos equips s'han intercanviat cistelles fins al final del tercer quart, que ha acabat amb lleuger avantatge local (58-56).

El Joventut ha lluitat de valent durant l'últim quart i s'ha treballat la victòria gràcies a una defensa coral molt sòlida que ha impedit que el seu rival fos capaç d'anotar durant els primers cinc minuts del període (58-63). Tot i això, els verd-i-negres han suat per guanyar, ja que un triple ha despertat el Breogán (61-63), que s'ha tornat a veure amb opcions de vèncer. Quan la pilota cremava més i cada punt valia or, Marko Todorovic, Nico Laprovittola i Conor Morgan han anotat cistelles molt valuoses que han disparat a la Penya durant els últims minuts (65-72). Quan faltaven pocs segons per la botzina, una pilota robada per Morgan ha propiciat dos punts de Xabi López-Arostegui (67-74) que han acabat de sentenciar el partit.

Morgan (16 punts) i Laprovittola (13 punts) han estat els dos homes més destacats del Joventut amb 16 de valoració. També han aconseguit dobles dígits de valoració Todorovic (12) i Ventura (10).