Els verd-i-negres no han pogut debutar amb victòria a la Lliga Endesa

El Divina Seguros Joventut ha perdut el primer partit de la temporada per 65-75 a l’Olímpic de Badalona contra el Morabanc Andorra. Tot i fer un gran inici, els de Carles Duran han vist com l’Andorra ha obert una escletxa a la segona meitat que ha estat decisiva.

Abans de l’inici del partit, els jugadors de tots dos equips han guardat un minut de silenci en senyal de dol per les defuncions de Josep Lluís Cortés i Antonio Molina, dos històrics del Club que malauradament ens han deixat. També, els verdinegres han sortit amb una samarreta amb l’eslogan “Força Tomasz”, per animar a l’ex jugador del Joventut, Tomasz Gielo, lesionat de gravetat.

El Joventut ha començat el primer partit de la temporada amb moltes ganes, i ha agafat ràpidament un avantatge de deu punts (13-3). Els de Badalona han començat endollats des de la línia de tres, anotant cinc triples – dos de Dakota Mathias - al primer període. Els verd-i-negres també han realitzat una gran defensa que els ha permès forçar una violació de 24 segons al seu rival. Al final del primer quart, però, els andorrans s’han refet i han escurçat diferències (21-19).

El segon quart ha continuat amb igualtat, el Morabanc Andorra ha tancat la seva línia de tres i fins i tot ha estat capaç de posar-se per davant en el marcador (34-35), però els badalonins s’han sobreposat perfectament al mal moment i han sabut marxar als vestuaris amb victòria per la mínima (39-38). La connexió entre Marko Todorovic i Albert Ventura, que s’han assistit mútuament, i un triple de Laprovittola, han estat claus per la reacció.

L’inici de la segona part ha estat invers al de la primera: L’Andorra ha començat amb un parcial de 2-13 i ha tingut un avantatge màxim de 10 punts (41-51), gràcies a una defensa molt intensa que ha provocat que els verd-i-negres perdessin pilotes. L’Andorra ha estat capaç de mantenir aquesta diferència fins a la meitat de l’últim quart (55-65). Malgrat l’adversitat, la Penya ha continuat creient en el miracle i, especialment gràcies a un bon Simon Birgander als dos costats de la pista i a la defensa, els badalonins s’han arribat a acostar a 5 (65-70), tot i que la remuntada no ha estat possible i el Morabanc ha estat capaç de resistir fins al final (65-75).

Dakota Mathias ha liderat el Joventut amb 15 punts i 13 de valoració, i Albert Ventura l’ha seguit amb 8 punts i 10 de valoració.