Els verd-i-negres anoten 15 tirs de tres i s'enduen el trofeu Ciutat de València amb una cistella de López-Arostegui a dos segons pel final

Una cistella en l'últim sospir de Xabi López-Arostegui ha permès la victòria del Divina Seguros Joventut, que s'ha endut el trofeu Ciutat de València a la Fonteta de San Luís. Els verd-i-negres han anotat 15 triples i han vençut al seu rival tot i només disposar de vuit jugadors, per les baixes de Quincy Miller, Arturs Zagars, Simon Birgander, Shawn Dawson, Marko Todorovic i José Nogués.

La Penya ha començat el partit a la Fonteta amb molta inspiració i ha estat capaç d'anotar set triples de vuit intents durant el primer quart. Dakota Mathias i Conor Morgan han estat especialment destacats en aquesta faceta, anotant-ne dos per barba durant els primers compassos de l'encontre. La imatge del primer quart, però, ha estat el triplàs d'Albert Ventura sobre la botzina, que ha permès a la Penya obtenir un avantatge de vuit punts (20-28). El segon període ha començat amb un parcial de 6-0 pel València, tot i que els verd-i-negres no han trigat gens a recuperar la tònica dels primers instants i han continuat anotant triples. Mathias, que ha arribat al descans amb un espectacular 5/6 en tirs de tres i 17 punts anotats, ha ajudat als badalonins a arribar al descans manant per 30-43.

En el tercer quart, els verd-i-negres han disposat d'una màxima diferència de 15 punts (40-55). Malgrat els esforços dels valencians per retallar la diferència, la Penya ha arribat al final del tercer quart per davant (47-57), en part gràcies a quatre punts consecutius de Joel Parra quan els taronges amenaçaven amb la remuntada. Durant l'últim quart, el València s'ha acostat en el marcador (59-62), però ha estat llavors quan ha aparegut el pistoler, Dakota Mathias, per anotar vuit punts consecutius – amb dos grans triples inclosos – pel seu equip i tornar a agafar una renta de 10 punts (62-72). Llavors, el conjunt local ha tirat novament d'orgull i ha estat capaç d'igualar el partit a quatre segons pel final (76-76), però López-Arostegui ha donat la victòria a la Penya anotant una cistella pràcticament sobre la botzina quan faltaven dos segons (76-78), en una gran jugada de pissarra de Carles Duran després d'un temps mort.

El jugador més destacat del quadre badaloní ha estat Dakota Mathias, amb 27 punts, 7/10 en triples i 27 de valoració. També ha disputat un gran partit Conor Morgan, que ha estat capaç de contribuir amb 19 punts, 4/7 en triples,i 20 de valoració.

El pròxim partit del Joventut de Badalona ja serà el matx corresponent a la primera jornada de la Lliga Endesa, el diumenge 30 de setembre a les 17h a la pista del Cafés Candelas Breogán.