El FIATC Joventut aconsegueix la 12ª victòria de la temporada després d’un partit molt emocionant i amb diferents alternances al marcador

El partit començava amb un desencert general per part dels dos equips, on els verd-i-negres erraven des de la línia de tres punts. Després d’una petita aturada per problemes a la llum del pavelló, els de Salva Maldonado sobrevivien gràcies als tirs lliures, especialment de Suton i Drame. Tot i així, l’encert final des de la línia de 3 de Paul i Sàbat, permetia a la Penya acabar el primer quart amb un petit avantatge de dos punts (20-18).

Un triple d’Albert Sàbat tot just començar el segon quart, feia pensar que aquest període seria diferent, però no ha estat així. Els errors en el tir eren constants, i l’actuació del visitant Jordi Grimau, amb gairebé nou punts consecutius, permetia al RETAbet.es GBC agafar el màxim avantatge (23-33). En aquest moment, sorgeix la figura de Brandon, i dos triples seguits, un de l’americà i un altre d’Abalde, permeten a la Penya apropar-se al marcador (38-42).

La segona meitat no podia començar millor pels de Salva Maldonado, dos triples seguits de Vidal posaven el marcador favorable pels verd-i-negres. L’alternança de cistelles en aquest inici era constant, i Alberto Abalde, amb un gran percentatge des de la línia exterior, mantenia als locals dins el partit. Després d’aquesta bona ratxa, cap dels dos equips aconseguia fer-se dominador del joc, i la igualtat era la tònica predominant a l’Olímpic de Badalona. Després d’un seguit d’errors en atac dels locals, i l’encert del Guipúscoa, el tercer quart acabava amb un petit avantatge per part dels de Porfi Fisac (66-70).

Igual que el tercer quart, l’últim període començava amb dos cistelles seguides dels de Salva Maldonado per posar les taules al marcador. El intercanvi de cops entre els dos equips era constant, i faltant 6 minuts per acabar el partit i gràcies a un triple de Sàbat, el FIATC Joventut es posava tres punts a sobre. El desencert en l’equip basc en aquest darrer quart, permetia a la Penya mantenir una certa avantatge en el marcador. Els nervis s’apoderaven dels dos equips en els minuts finals, fins el punt que un triple del visitant Landry posava només un a baix els de Guipúscoa. L’encert des de la línia de tir lliure dels de Badalona permetia aconseguir la 12ª victòria de la temporada (90-88).