Els de Salva Maldonado han competit de tu a tu durant els tres primers períodes però no han pogut fer res davant l’embranzida final dels bilbaïns

Un concurs d’imprecisions. Així han estat els primers compassos de l’últim partit de Raül López a Badalona. Unes imprecisions que han durat ben poc en el moment que els triples han començat a caure a favor del conjunt de Salva Maldonado, que ha recuperat sensacions perdudes en els darrers partits. L’encert del FIATC Joventut ha contrastat amb els problemes per anotar del Dominion Bilbao Basket, molt incòmodes davant el ritme vertiginós local (24-17).

Al segon quart, la defensa dels de Sito Alonso ha estat un gran mal de cap per als verd-i-negres. Després d’uns primers minuts gairebé excel·lents des de la llarga distància els percentatges han començat a caure i els bilbaïns s’han apropat perillosament al marcador. Uns grans minuts d’intensitat han permès al FIATC Joventut resistir els intents dels homes de negre de fer-se amb el domini del joc, però tot i això els visitants han marxat a vestidors amb un punt d’avantatge (42-43).

La segona part ha començat amb l’ambient escalfat per una rigorosa tècnica a Salva Maldonado, una decisió que no ha fet abaixar els braços als verd-i-negres, ans al contrari, ha revifat l’esperit de l’equip que ha presentat batalla de la mà d’un inspirat Brandon Paul i un titànic Nacho Llovet. Un duel de poder a poder en què cap dels dos equips ha trobat el punt d’inspiració necessari per trencar el partit, que ha entrat als moments decisius amb tot per decidir  (64-64).

Els pitjors pronòstics, però, s’han complert a partir del darrer quart. Amb un parcial de 0 a 16 en 5 minuts, els de Sito Alonso han destruït les opcions del FIATC Joventut de disputar un partit que havien lluitat amb totes les seves forces durant els primers tres períodes. Al final, victòria per un Dominion Bilbao Basket necessitat de triomfs per seguir a la lluita del play-off.